Veelgestelde vragen

Wanneer bestel ik ons kaartje?

Het bestellen van een geboortekaartje uit onze collectie doe je best twee maanden op voorhand. Zo hebben we rustig de tijd om het kaartje aan te passen en hebben jullie nog ruim de tijd voor een proefdruk. Als jullie kindje dan vroeger komt, zijn we ook tijdig klaar.

Voor een geboortekaartje op maat hebben we graag 3,5-4 maanden tijd, afhankelijk van jullie wensen. Er gaan vaak wat schets- en correctierondes aan een ontwerp vooraf, die veel tijd in beslag nemen.

Kwam je nu toch later op deze pagina terecht? Stuur ons even een mailtje, dan bekijken we wat mogelijk is!

Wij maakten ook al 'spoed'-kaartjes, voor kindjes die te vroeg kwamen.

Collecties

Om het aanstaande ouders gemakkelijk te maken, werkten we reeds enkele collecties uit.

Het formaat van de kaartjes uit de collecties is A6 (105x148mm). Wil je een ander formaat, dan kan dit gratis worden aangepast. Dit formaat past in een enveloppe met één postzegel. De meeste kaartjes zijn uniseks, d.w.z dat elk kaartje voor elk geslacht gebruikt kan worden, ongeacht de naam die er bij staat.

Voor een ontwerp van een kaartje uit één van deze collecties, vragen we €100.

Bij deze prijs is inbegrepen: 

  • het ontwerp van de voor- en de achterkant

  • eventuele kleine aanpassingen (bvb. kleur, lettertype of tekst), dit kan ook de combinatie van twee kaartjes zijn

  • aanpassing van het formaat

  • aanpassing van een enkel naar een dubbel kaartje

  • het drukklaar maken van het bestand

Hoe bestel ik een kaartje uit de collectie?

Stuur een mailtje (karenvandelaer@hotmail.com) of vul ons bestelformulier in.

Vermeld de naam van het kaartje, de eventuele aanpassingen en stuur ook jullie persoonlijke tekst en uitgerekende datum door.

Wij sturen je zo snel mogelijk een eerste proefontwerp door.

Kan je een kaartje uit de collectie aanpassen?

 

Een kleine aanpassing van een kaartje uit onze collectie kost niets extra.

Wat zien we onder een 'kleine aanpassing'? 

  • een andere kleur (bij de illustratieve collectie is dit moeilijk), een ander lettertype, het lettertype vergroten of verkleinen, het aanpassen van de tekst, het verplaatsen van tekst of beeldelementen naar een andere plaats, het aanpassen van het formaat (bijvoorbeeld: dubbel of vierkant kaartje), het combineren van twee (of meerdere) kaartjes uit onze collectie

 

Ontwerp op maat

Hebben jullie al een idee voor een kaartje in jullie hoofd en zoeken jullie iemand die het op papier kan zetten?

Of willen jullie een uniek en persoonlijk geboortekaartje? Dan zit je bij 'een kaartje op maat' goed!

Voor een kaartje op maat mogen jullie al jullie wensen, suggesties en ideeën naar Karen mailen. Ga gerust 'all the way'!

Zij bekijkt jullie mailtje grondig en maakt er een mooi geheel van. Weten jullie nog niet precies wat jullie willen? Karen denkt graag met jullie mee! Wij staan open voor verschillende stijlen: strak, minimalistisch, handgetekend, romantisch, modern, Scandinavisch, .. . Belangrijk voor Karen is dat jullie op het einde helemaal tevreden zijn over het resultaat, ongeacht hoe vaak Karen het kaartje ook moet aanpassen.

Voor een ontwerp van een kaartje op maat, vragen we €220.
(bij speciale aanvragen of meerdere tekeningen kan deze prijs variëren)

Bij het ontwerp is inbegrepen: 

  • het ontwerp van de voor- en de achterkant

  • aanpassingen, tot dat jullie helemaal tevreden zijn

  • het drukklaar maken van het bestand

Hoe bestel ik een kaartje op maat?

Stuur een mailtje of een bestelformulier in.

Vermeld al jullie wensen en ideetjes, eventueel met kleuren, schetsen of voorbeelden. Vergeet ook niet het formaat van jullie kaartje te melden en wanneer de uitgerekende datum is. Ik stuur jullie zo snel mogelijk een eerste schets door!

Hoe gaat Karen te werk?

Na het ontvangen van jullie berichtje, probeert Karen jullie zo snel mogelijk te antwoorden. Ze neemt graag even de tijd om al jullie wensen te overlopen en hiermee rekening te houden in het ontwerp. Vervolgens krijgen jullie een eerste proefontwerp toegestuurd (jpg-formaat). 

 

Na dit proefontwerp krijgen jullie de tijd om correcties door te geven.

Bij een 'kaartje op maat' wordt de potloodschets na goedkeuring door jullie, omgezet op computer.

Hierna kunnen jullie nog kleine correcties (kleur of lettertype) doorgeven, grote correcties (vb. houdingen van figuren) zijn niet meer mogelijk.

 

Wat als je nog twijfelt over de naam? Of het geslacht niet kent?

De tekst op het geboortekaartje kan op het laatste moment nog aangepast worden. 

Als jullie twijfelen over een bepaalde kleur op het kaartje, kunnen we het kaartje in tweevoud opmaken. Bijvoorbeeld, een roze en een blauw kaartje. Dit heeft geen meerkost. Bij de geboorte kan de drukker het juiste kaartje drukken.

 

Wanneer betalen we het ontwerp en wat krijgen we hiervoor?

Als jullie volledig overtuigd zijn over jullie ontwerp, maakt Karen het geboortekaartje druk-klaar. Jullie krijgen de digitale bestanden voor de (proef)druk toegestuurd, na het betalen van de factuur.

De drukker van jullie geboortekaartje kiezen jullie zelf. Zo kunnen jullie een drukker kiezen die aansluit bij jullie wensen.

Meestal wordt er na het definitieve ontwerp een proefdruk gemaakt door de drukker van jullie keuze. De kosten hiervan zijn voor jullie rekening. Na de proefdruk bekijken we samen wat er nog moet aangepast worden.

Welk papier kiezen we uit de stalen van de drukker?

Jullie drukker zal bij jullie eerste afspraak een aantal papierstalen laten zien. Welk papier je best kiest, is een kwestie van smaak. Karen vindt dat de kleuren van haar ontwerpen het mooiste overkomen op papier met een structuur in (Het papier is niet vlak, maar er zijn korrels of lijntjes zichtbaar). Wil je graag iets anders? Dan kies je best voor een matte papiersoort.

Ons kindje is geboren! En nu?

 

Op de geboortedag van jullie kindje kan de drukker in onze bestanden alle gegevens zoals het gewicht, de geboortedatum en de lengte zelf nog aanpassen. Jullie moeten dus enkel jullie eigen drukker contacteren op de dag van de geboorte. Als jullie drukker liever een afgewerkt drukbestand heeft, willen wij altijd de laatste gegevens aanpassen en dit naar jullie drukker sturen. 

illustratieve collectie.jpg
scandinavische collectie.jpg
dieren collectie.jpg
retro collectie.jpg
minimalistische-collectie-WEB.jpg