top of page
Zoeken

Wij blijven in ons kot

..mijn kinderen en ik, want mijn man werkt buitenshuis. Illustreren doe ik tussen de spelletjes, dutjes en knutselwerkjes door. De ene dag zitten we met z'n allen gezellig te tekenen aan de tafel, de andere dag krijg ik geen lijntje op mijn blad gezet. Komen jullie nog toe aan 'me-time'?

En wat als je nu net positief testte of al langer zwanger bent?

De lock-down maakt het ons niet gemakkelijk; we mogen bijna niemand meer zien, shoppen is verboden en restaurantbezoekjes moeten we even uitstellen. Voor sommige zaken is het net wel een opluchting. Testte je bijvoorbeeld net positief zwanger? Ik kan me nog herinneren dat het goede nieuws best moeilijk was om te verzwijgen. Mijn mama ontdekte mijn zwangerschap toen ik op restaurant geen aperitief wou. En die keer dat ik stiekem -en nog maar enkele weken ver- in de Hema een babypakje kocht, kwam ik net in dezelfde gang een vriendin tegen. Op dat vlak is het wel fijn dat we thuis zitten. Je koopt online (al sta ik toch meer achter het 'voelen', 'passen' en 'sociaal contact). Je hebt geen uitvluchten nodig op restaurant, want wie ziet er achter de webcam of je aperitieft met wijn of appelsap? De ene vriendin die constant misselijk is, prijst zich ook gelukkig dat ze niet moet gaan werken. Ze heeft geen uitvluchten nodig en ze kan rustig thuis haar misselijkheid uitzitten.Wat is de keerzijde van de lockdown voor een zwangere vrouw? Echo's worden uitgesteld en mannen of mee-moeders mogen niet mee naar de gynaecoloog. Het speciale moment waar je voor het eerst (of tweede of derde keer) je kindje ziet, is nu iets minder een 'roze wolk'-moment. En wat als je nu net 12 weken bent? Stellen jullie het grote nieuws uit of verkondigen jullie het langs de webcam aan familie en vrienden? Ook kan je wel wat rusten als je thuis zit. Maar wat als er nog een peuter, kleuter of (en?) lagere schoolkind rondloopt? Ga je dan niet liever terug naar je werk, waar je eigenlijk veel meer rust kent, dan thuis achter je kinderen aan te hollen? Mis jij ook je mama, waar je eigenlijk je hele zwangerschap mee wilt delen?


Blijf nog even volhouden, de maatregelen zijn aan het versoepelen. En ga je toch bijna bevallen? Bekijk dan even mijn vorige blogpost. Daar kan je lezen op welke leuke manier je toch nog bezoek kan ontvangen!


____________________


Nog opzoek naar een illustratief en origineel geboortekaartje?

86 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page