top of page

5 originele zwangerschapsaankondigingen

Het moment is eindelijk aangebroken. Na 12 lange weken wachten, mogen jullie de hele wereld vertellen dat er een kindje op komst is. Op internet vinden jullie talloze aankondigings-ideeën, maar de vijf origineelste ideetjes -getest door mezelf- vinden jullie hier!

Wanneer vertel je dat je zwanger bent?

De meeste koppels wachten tot de spannende 12 weken achter de rug zijn. Al is het soms niet zo gemakkelijk om de zwangerschap geheim te houden. Soms is de zwangere vrouw misselijk, kan ze geen alcohol meer drinken of is ze heel moe. Dan begint iedereen natuurlijk al vragen te stellen.

Bij mijn eerste zwangerschap nam ik enkele vriendinnen in vertrouwen, die het al eerder mochten weten. Eén van hen was al moeder en zij gaf me al enkele praktische tips. Bij een tweede kindje zwijgen de meeste ouders wel die eerste 12 weken. Ze houden het geheimpje nog liever even voor zichzelf. En bij de derde vertellen ouders het nieuws gewoon wanneer het hen uitkomt.


Vijf aankondigingen

1. verstopte vakantiefoto

Ga als koppel op vakantie of op weekend. Trek op vakantie een foto van je blote buik waar je enthousiast naar wijst of waar je met je vingers een hartvorm op maakt. Druk je vakantiefoto's af. Vraag aan vrienden of ze je vakantiefoto's willen zien. Benieuwd wie het eerste de link legt?


Kondig je zwangerschap aan met je vakantiefoto's
originele zwangerschapsaankondiging: met je vakantiefoto's

2. taartjes met een boodschap

Ga naar de (kring)winkel en kies een leuk, wit servies uit. Koop porseleinstiften of ga met decals/transfers aan de slag. Versier het servies met dé boodschap. Wij deden dat o.a met 'Oma – febr. '16'. Nodig familie uit voor een taartje of -nog beter- een zelfgemaakte bessencrumble die een beetje aan het bord plakt. Een verrassend dessert!


zwangerschap aankondigen met taart en zelfgemaakte bordjes
vrolijke bordjes met een boodschap

3. een t-shirt voor de grote broer

Als je een beetje overweg kan met een schaar en je strijkijzer, is deze ook een hele leuke! Koop flockfolie (in een naaiwinkel) en knip een boodschap uit. Dit kan gaan van 'Ik word grote broer', 'i'm going to be a big sister' of 'pssstt... mijn mama heeft een baby in haar buik'. Wij kozen voor een boodschap om te ontcijferen. Leg je letters op het t-shirt met hierover een dunne doek. Druk voor enkele seconden met een heet strijkijzer (zonder stoom) op de letters. Laat afkoelen en pel de plastieken bovenlaag er af. Klaar om aan te trekken!


zwangerschap aankondigen met een t-shirt voor grote broer of zus
de grote broer(s) of zus(sen) betrekken

4. nieuwe decoratie op je toilet

Geef je een feestje? Zet op je toilet een klein kadertje neer met de verrassende boodschap. Wij kozen voor een echo en een tekstje (van Hanne Luyten uit 'Niet aan Kind en Gezin verklappen'). Wie van je vrienden kan het langste zijn mond houden tijdens het feest? Hier werd iedereen door de andere vrienden naar het toilet gedwongen. Een heel grappig tafereel!


zwangerschap aankondigen met een fotokader
een verrassing op het toilet

5. een foto voor facebook

Als familie en dichte vrienden op de hoogte zijn, mogen tenslotte facebook en instagram het ook weten! Wij lieten ons inspireren door #depauwelsjesbreidenuit. De boodschap hoeft niet altijd direct duidelijk te zijn en ik hou wel van onperfecte zwart-wit foto's.


zwangerschap aankondigen op sociale media
een foto voor sociale media

Ja! De stilte hier kwam deels door de vele nieuwe 'kaartjes op maat' die ik mocht ontwerpen. Maar ook door de misselijkheid en de eeuwige moeheid die mijn derde zwangerschap met zich meebracht (en brengt). Ons kindje wordt eind januari 2021 verwacht. Toch blijf ik paraat staan om jullie geboortekaartjes voor jullie wondertjes te ontwerpen!


____________________

Ben je nog opzoek naar een illustratief en origineel geboortekaartje? Of wil je graag een geboortekaartje op maat?


477 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page