top of page

(K)raambezoek en raamtekeningen

Hoe kunnen jullie je grootste geluk van de wereld, in tijden van corona, delen? Een echt kraambezoek is uitgesloten, maar het kan wel met een foto via een whats'appje of via een videocall. Toch blijft het nog specialer om elkaar op een veiliger manier 'in het echt' te zien.

Vraag aan familie en vrienden of ze op 'raambezoek' komen.

Versier een kijkraam met een krijtstift. Dat raam kan ook in je tuin, als je een poortje hebt. Schrijf de naam en geboortedatum van je kindje groot op je raam. Teken er eventueel een figuurtje van het geboortekaartje bij. Hang boven de tekst een vlagjesslinger. Als je werkt met meerdere kleuren, geeft het een vrolijker effect.


Mijn raam nadien afschuren, zie ik echt niet zitten.

Als je 'chalk markers' (krijtstiften) gebruikt, kan je heel gemakkelijk met water het krijt terug wegvegen. Mijn voorkeur gaan naar die van Edding en Uni. Ik heb ze in verschillende diktes en kleuren. Ze kosten wel wat 4-6€. Vergeet niet om ze horizontaal te bewaren, anders kan je ze na één keer gebruiken weggooien (ja, daar heb ik ervaring mee :/ )


Maar wij zijn niet creatief en kunnen niet tekenen...

Je kan altijd letters of tekeningen uitvergroten op je computer en op verschillende papieren afprinten. Plak ze nadien als één geheel op de buitenkant van je raam. Trek ze binnen over en verwijder nadien buiten het papier.Kunnen we dan enkel zwaaien naar ons bezoek?

Zet je raam open op een kiertje, dan kunnen jullie ronduit vertellen. Wil je het volledig 'safe' doen of heb je geen kiepraam? Gebruik dan de babyfoon die je enkele minuten voor het bezoek aankomt klaar zet.Wij willen het gezellig maken voor ons bezoek!

Zet dan ook nog een glaasje champagne of -voor de Nederlanders- 'beschuit met muisjes' klaar en jullie zijn helemaal in feeststemming!

Wist je dat je ook na corona de geboorte kan aankondigen via je raam?

Onze dochter, Saar, kreeg ook een grote raamtekening bij haar geboorte.Overwegen jullie ook een raamtekening en raambezoekje na de geboorte van jullie kleintje? Of wachten jullie liever af, in jullie eigen bubbel, tot dat er weer bezoek binnen mag?

176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page